Onderhoudscontract
Preventief onderhoud

Om de betrouwbaarheid van uw noodstroominstallatie te garanderen is het essentieel deze regelmatig te laten inspecteren. Preventief onderhoud moet jaarlijks worden uitgevoerd. Hierin worden instellingen en regelingen gecontroleerd/bijgesteld en kritische delen vervangen. Daarnaast heeft het de voorkeur de installatie met regelmaat (belast) te beproeven.

Wij kunnen u dit uit handen nemen door een onderhoudscontract af te sluiten. In dit contract zijn onderhouds- en inspectiewerkzaamheden, wettelijke keuringen en 24/7 storingsopvolging vastgelegd*. Het contract is uit te breiden met bijvoorbeeld het periodiek proefdraaien, de verplichte brandstoftank inspecties of het belast testen met een mobiele weerstand.

*Deze hanteert een responstijd van 4 uur binnen de Benelux. De kosten voor het gebruik maken van deze storingsdienst zijn opgenomen in de contractprijs.

Preventief onderhoud

Wij adviseren u om de noodstroominstallatie minimaal 1 x per jaar preventief door ons te laten onderhouden en (belast) te laten beproeven. Tijdens dit onderhoud wordt de installatie op tal van punten gecontroleerd en zo nodig afgesteld/bijgesteld. Tijdens dit onderhoud worden (verbruiks)delen vervangen (smeerolie en filters) en worden vrijgekomen afvalstoffen door ons ingenomen.

Daarnaast zijn er onderdelen in uw noodstroominstallatie die elke 4 jaar en/of elke 8 jaar gecontroleerd of vervangen moeten worden. Dit zijn onderdelen zoals: koelmedium, back-up batterij, V-riemen, waterslangen, etc. Deze werkzaamheden zijn motormerk en type specifiek en kunnen u op aanvraag worden aangeboden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Elektrotechnische inspectie

Naast de jaarlijkse controle van de elektrotechnische componenten in de noodstroominstallatie, adviseren wij de installatie elke 4 jaar grondig te laten analyseren.

Bij deze inspectie wordt de winding- en isolatieweerstand van de generator gemeten, de bedrading gecontroleerd, het besturingspaneel beoordeeld, de bediening- en meetinstrumenten gecontroleerd en alle overige componenten worden beoordeeld op bijvoorbeeld functionaliteit. U ontvangt na afloop altijd een rapport met aanbevelingen.

Op basis van onze bevindingen tijdens de inspectie, zal Hunter & Van Twist (op aanvraag) een passende offerte opmaken voor onderhoud of herstel en vervangingswerkzaamheden.

Meer weten?

Preventief onderhoud moet met regelmaat worden uitgevoerd om de betrouwbaarheid van uw installatie te blijven garanderen.

Wilt u weten wat dit voor uw situatie betekent? Wij kijken graag samen naar wat we voor u kunnen betekenen.

Contact