Duurzaamheid
Centraal in de bedrijfsvoering

Duurzaamheid, ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons centraal. Dit is iets wat wij al sinds jaar en dag doen en waar wij als bedrijf veel energie van krijgen.

Met onze ruim 110 medewerkers staan wij voor een toekomst van duurzaam ondernemen. Er wordt samengewerkt om de negatieve impact te beperken en de positieve impact op de samenleving te vergroten. Dit wordt gedaan binnen drie thema’s, die stuk voor stuk bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het volledige overzicht is onderaan de pagina te downloaden.

SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn

Wij zetten veiligheid op de eerste plaats. Onder andere door het gebruik van officiële documentatie zoals een VCA**-certificaat1 en certificering op de veiligheidsladder zijn onze medewerkers, en met name onze Service Engineers, zich extra bewust van de veiligheidsrisico’s.

Ook zetten wij ons in voor de (mentale) gezondheid van onze medewerkers door toegang te bieden tot trainingen cursussen die zijn samengesteld door psychologen.

Tot slot bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid aan om deel te nemen aan het voorzieningenfonds, waaruit medische kosten worden vergoed.

SDG 7 – Betaalbare en duurzame energie

SDG 13 – Klimaatactie

Een actieve bijdragen leveren aan het klimaat is iets wat wij ook belangrijk vinden. Dit doen we al ruim 40 jaar, toen we actief zijn gaan sturen op het reviseren van motoren. In 2013, zijn wij als eerste revisiebedrijf onderscheiden met het ‘Erkend Duurzaam’ keurmerk en sinds 2017 met ‘Erkend Duurzaam Plus’. Hiermee wordt voldaan aan de Europese wetgeving rond het besparen van energie. Wetgeving alleen was echter niet voldoende. Momenteel wordt meer dan 50% van de elektriciteitsbehoefte met eigen zonnepanelen (méér dan 750)opgewekt.

De ambitie omvat om een Co2 neutraal bedrijfspand in 2023 én een Co2 neutrale bedrijfsvoering in 2030 te realiseren!

SDG 17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Wij sturen actief op samenwerking met diverse (lokale) partijen. Zo is ook de samenwerking met scholen opgezocht, waardoor wij een erkend leerbedrijf zijn geworden. Tegelijkertijd voorziet KVT ook periodiek in het geven van gastlessen aan leerlingen, specifiek over techniek en veiligheid. Op onze website onder het kopje Sponsors vind je meer over onze partnerschappen en het sponsoren van goede doelen.

Downloads

People