Hunter & Van Twist
Sinds 1928!

Hunter & Van Twist biedt totaaloplossingen. Onze producten zijn halffabricaten, we zitten altijd met de klant om de tafel om samen een eindproduct op maat te leveren.

Het ontstaan

Onze geschiedenis gaat terug tot 1928, het jaar dat de oprichter dhr. Hunter een bedrijf oprichtte, gespecialiseerd in de reparatie van dieselmotoren. In de loop der jaren werden de activiteiten van het bedrijf uitgebreid met de productie van conversie onderdelen. Vanaf toen konden benzinemotoren in verschillende toepassingen, vervangen worden door dieselmotoren.

Dit heeft in 1938 geleid tot een aanstelling als exclusieve importeur van Perkins Dieselmotoren. Vandaag de dag zijn wij nog steeds importeur van Perkins en dit maakt ons een van de oudste importeurs van dit merk.

In 1991 volgde een aanstelling tot importeur van FG Wilson stroomgroepen.

De wereld van Dieselmotoren was klein. Hunter en het Nederlandse Van Twist kwamen elkaar vaak tegen in de markt. Er ontstond een hechte samenwerking wat zelfs leidt tot een overname in 1992.

Zusterbedrijf Koninklijke Van Twist

Sinds 1992 is Hunter & Van Twist een onderdeel van het Nederlandse bedrijf Koninklijke Van Twist (voorheen Kemper & Van Twist). Een totaalaanbieder op het gebied van noodstroom, energiesystemen en diesel-en gasmotoren. Beide ondernemingen verkopen over het algemeen dezelfde producten op basis van exclusiviteitscontracten voor de hele Benelux.

Naar de website

Geschiedenis KVT

De historie van Koninklijke Van Twist gaat terug tot in 1836. In dat jaar begon Willem van Twist Pieterszn een stalhouderij in het centrum van Dordrecht. De zaken gaan goed en in de tijd die volgt worden er diverse overnames gedaan, het bedrijf groeit.

Rijtuigen met paarden en sledewagens vervoeren personen en inboedels. Maar het bedrijf gaat met de tijd mee. Door de industriële revolutie en de komst van de auto zet Van Twist in 1906 een auto- en mobielbedrijf op. Geleidelijk worden alle paarden vervangen door taxi’s en vrachtwagens.